Johan Schlasberg 

Min avhandling - en epilog

Denna sida har uppdateringar om min avhandling - 'Webbavhandlingar och affärsmodeller för uppslagsverk' när det på grund av formella stoppdatum inte längre gick att uppdatera den. Berättelsen fortsätter.

I avhandlingens kapitel 'Vanliga frågor (FAQ) och bloggposter' finns en länk till denna sida för de läsare som undrar vad som hände sedan.

Om avhandlingen

text

Om avhandlingsprocessen

Jag söker sedan en tid efter någon annan företagsekonomisk institution än den vid Ekonomihögskolan vid Lunds universitet, en med större intresse för att testa nya avhandlingsformat. Ett problem är att en "mottagande" institution normalt inte accepterar att jag själv finansierar mina studier. Bakgrunden till den regeln är att högskolan riskerar att doktoranden blir anställd enligt LAS-reglerna. Detta är dock inte applicerbart för en person i min ålder.

Samma problem dök upp när en professor på LTH i Lund föreslog att jag skulle flytta över avhandlingen till hans institution.

Om avhandlingens impact i högskolevärlden

Den 14 oktober 2021 var jag inbjuden att på ämneskonferensen FEKIS 21 (Föreningen Företagsekonomi i Sverige) göra en presentation av 'Ekosystem för för avhandlingar och webbavhandlingar'. Det var tredje gången jag presenterade min avhandlingsforskning på FEKIS.

Om avhandlingens impact i samhället

text

Om BiBB Academy

BiBB Academy

Om avhandlingen i media

Artikel i Universitetsläraren i januari 2020 'Därför kämpar jag för att få min webbavhandling godkänd'. Den genererade bland annat över 200 besök på avhandlingssajten och en del trevliga kommentarer.

Om uppslagsverket NE och dess ägarkoncern

text

Kommentarer

text

Referenser

text

Publicerad: september 2021   Uppdaterad: 23 september, 2021