Egna företag

Mina tre senaste och aktiva företag är IDstories® (1997), IDme (2002) och Dropgolf® (2012). Det är lärorikt att parallellt vara företagare och rådgivare till andra.

IDme.se

Ditt IDme är ett digitalt visitkort om ditt nuvarande arbete och dig. Det är en ganska avancerad tjänst med många funktioner och möjligheter. Språkversioner, tidfönster, önskad design med mera.

Tryckta visitkort, IDme och Linkedin är tre bra format för kontakter och nätverk. De har alla sin funktion - och situation. Se analys och jämförelse ...

IDstories.se       Berättelser om kultur, näringsliv  och fastigheter

Öresundshuset i Malmö

Öresundshuset i Malmö

Enoch Thulin

Enoch Thulin

Norra Vallgatan 64 i 
     Malmö

IDstories AB startade 1997 och producerar och publicerar korta berättelser - IDstories. Bland våra kunder finns flera fastighetsbolag och Svenska kyrkan.

Berättelserna är ofta allmänbildande och lite underhållande. Många handlar om hus, offentliga rum, industrier och anläggningar, konst, kultur och intressanta personer.

IDstories baseras delvis på egna patent och våra berättelser kommer ofta mycket högt på Google. IDstories var bland pionjärerna med att bygga broar från den fysiska världen till den digitala. 2004 gjorde vi tillsammans med Nokia en av världens första demo av NFC, som idag är en del av Internet of Things (mer teknik och historia).

Läs mer om IDstories ...

Dropgolf

Dropgolf är en rolig och stimulerande spelform med fokus på närspel på alla golfbanor.

Dropgolf är ett koncept för att bland annat möta golfens tidsproblem. De senaste 10 åren har antalet golfare i USA (världens största golfmarknad) minskat med c:a 25%.

Dropgolf

Dropgolf.se är en ganska radikal innovation för golf. Dropgolf är klassisk golf, men använder och ser på banan och golfupplevelsen på ett annorlunda sätt. Man säger att golfbranschen, den också, är konservativ men Dropgolf kommer på sikt att bli stort i golfvärlden. För att lansera Dropgolf internationellt finns också Dropgolf.com - (in English).

Dropgolf har också som ambition att påverka golfbanornas arkitektur, få fler kvinnor intresserade av golf och svårast av allt - att förändra golfbranschens snedfokus på att slå lååångt. En producent av i första hand wedgar talar om att golfberanschen är distance crazy.

Läs gärna om golf och hälsa, manligt och kvinnligt, golfkultur och min blogg om golfmarknaden med mera. En ganska stor sajt.

PS. Själv spelar jag knappast golf längre; det tar alltför långt tid. Några rundor Dropgolf blir det dock ibland.